Вундеркінду запропонували співпрацю з НАН

— 2 серпня 2011, 11:02

Десятикласник з Маріуполя Федір Ходченко працюватиме в жанрі 3D графіки спільно з вченими Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України.

До співпраці юнака запросили після того, як він презентував модуль для роботи з 3D графікою на всеукраїнській літній школі інформаційно-телекомунікаційних технологій від Малої академії наук України, повідомляє прес-служба МАН.

Вже чотири роки юнак розробляє комп'ютерні ігри в 3D графіці. Одна з них - про пригоди тримірного чайника, який подорожує віртуальними лабіринтами.

"Поки що чайник мандрує лише одним рівнем - на його створення мені знадобилося три дні. На завершальному етапі другий рівень гри: тут на героя нападатимуть велетенські таргани", - каже Федір. Загалом юнак створив чотири 3D-гри.

Утім, головний здобуток десятикласника не ігри. Федір Ходченко розробив комп'ютерний модуль, який полегшує роботу програмістів. Це своєрідна електронна бібліотека, де містяться усі необхідні функції та файли для роботи з тривимірними об'єктами. Керувати модулем просто - він легко інсталюється у розроблювальний проект.

Як зазначає автор винаходу, використання такої програми дає можливість уп'ятеро скоротити час на створення 3D-об'єкта.

Цю роботу високо оцінили спеціалісти Інституту телекомунікацій. Як зазначив заступник директора інституту Олексій Лебідь, "з точки зору інструментарію розробка Федора високопрофесійна. Той модуль, який створив учень, абсолютно точно можна використовувати в дорослих розробках, в тому числі і в нашому інституті".

Модуль, створений юнаком, можна застосовувати в авіації. Саме з нею Федір планує пов'язати своє життя та працювати над вдосконаленням системи контролю авіаперевезень.

Реклама:

Головне сьогодні