У Борисполі об’єднають внутрішні і зовнішні рейси в новому терміналі?

— 13 жовтня 2011, 11:34

Про це у четвер пише газета "Коммерсант" з посиланням на заяву віце-прем’єра Бориса Колеснікова.

"Ми плануємо залучити інвесторів і добудувати ще 34 тис. кв. метрів другої черги терміналу. Це дозволить літати внутрішніми та транзитними рейсами з одного терміналу", - заявив Колесніков під час урядової наради з питань будівництва терміналу.

Передбачувана сума інвестицій поки не називається. Будівництво другої черги терміналу можливе після проведення чемпіонату Євро-2012, внутрішні рейси з нього можуть з'явитися вже в літньому розкладі 2013 року.

Після відкриття, яке заплановане на березень 2012 року, в термінал D планується перевести всі міжнародні рейси з терміналів B і F.

У терміналі F після цього повинні залишитися тільки чартерні рейси і рейси low-cost авіакомпаній, а в терміналі B передбачається залишити внутрішні. Зараз термінал B обслуговує і міжнародні рейси декількох перевізників, у тому числі "АероСвіту". Але його потужностей для всіх авіакомпаній не вистачає.

Але після будівництва другої черги в терміналі D термінал B швидше за все доведеться закрити. Його реконструкція ведеться з 2009 року, в квітні Кабмін оцінив її вартість в 2011-2012 роках в 251 930 000 грн.

"Поки не вирішено, як у майбутньому використовувати термінал B. Це питання ще обговорюється", - повідомила прес-секретар "Борисполя" Оксана Ожигова.

Реклама:

Головне сьогодні