Тест

Саудівська Аравія не буде визнавати українські дипломи через погану освіту

Саудівські студенти стикаються з проблемою, коли їхні дипломи, отримані в Україні, не проходять процедуру визнання в Саудівській Аравії.

При цьому студенти-іноземці навчаються в Україні за власний рахунок, а здобути освіту в Україні для них простіше, ніж вступити в університет Саудівської Аравії, повідомляє Arab News.

Абдулла бін Алі Аль-Катані, глава відділу визнання дипломів при Міністерстві вищої освіти Саудівської Аравії, повідомив, що відомство не схвалило жодного українського диплома, пише портал Освіта.

"Делегації Міністерства вищої освіти за останні кілька років здійснили ряд візитів до українських університетів з метою оцінки якості освіти. Вони повідомляли про численні порушення в університетах, зокрема, про те що на навчання приймають іноземних студентів з дуже низькими оцінками, навіть у медичні вузи", - пояснив представник міністерства.

За словами Аль-Катані, багато студентів, які в Україні вивчають медицину, в Саудівській Аравії закінчили навчальні заклади за напрямом підготовки "література".

"Міністерство вищої освіти вирішило не визнавати дипломи українських університетів. Ми направили делегації, які мають попередити саудівських студентів", - сказав Аль-Катані.

Він додав, що саудівські студенти, які отримують освіту в вузах, не рекомендованих міністерством, мають перевестися до іншого навчального закладу протягом шести місяців.

Аль-Катані зазначив, що в приватному секторі прийнято працевлаштовувати фахівців з дипломами університетів, яких немає в рекомендованому міністерством списку.

"Щоб припинити такі випадки, ми плануємо створити комітет, в який будуть входити представники кількох відомств. Цей орган буде відповідати за перевірку дипломів у всіх секторах економіки", - повідомив Аль-Катані.

Як повідомлялося раніше, у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України планують збільшувати кількість іноземних студентів в українських вищих навчальних закладах до 50 тисяч осіб.

Навесні, Дмитро Табачник повідомив, що вперше за роки незалежності в Україні навчається рекордна кількість іноземних студентів, зазначивши, що іноземці які навчаються за контрактом поповнюють бюджети вищих навчальних закладів.

У 2010/11 навчальному році в Україні вищу освіту здобували більше 48 тисяч студентів із 134 країн світу. Більше всього іноземних студентів із Китаю - 6 тисяч, Туркменістан представлений 5,5 тис. студентів, Росія - 4 тис., Індія - 3 тис., решта студентів з інших країн світу.