Український сайт до Євро 2012 за сотні тисяч оскандалився. Фото

— 13 грудня 2011, 12:11

На сайті ukraine2012.gov.ua ще у понеділок ввечері можна було побачити ось такий переклад англійською мовою тексту про збірну України: "Sbornaya Ukraine on football (Ukr Ukraine national football team) represents Ukraine at mezhdunarodnыh of Football tournament and tovaryscheskyh meetings.

Football in Ukraine yavlyaetsya one of the most popular sport species. Ukrainian Football sbornaya sformyrovalas after raspada USSR. Prior to this vыstupaly Ukrainians in the composition team of Soviet Union".

Станом на ранок вівторка ці ляпи з сайту зникли, але переконатись у тому, що вони були можна у Google cache, який чітко показує, що текст був написаний саме з такими помилками.

Хоч цей тексту з сайту вже зник, ukraine2012.gov.ua містить ще безліч аналогічних помилок.

Так, наприклад, прізвища футболістів були написані у польському транскрипті (наприклад, Szewczenko Andrij). Але буквально щойно цю помилку виправили.

Ось цього тексту на сайті вже нема. Але Кеш Google віднаходить його. Як видно, не лише текст написаний дивною "англійською", але і прізвища футболістів

Крім того, неправильно був вказаний сайт Федерації Футболу України – ff.com замість ffu.org.ua

Втім, помилки трапляються на сайті не лише в англійському варіанті перекладу. Ось такий тест можна знайти про Харків: "По-особливому люблять яскраву зелень трави харків’яни на футбольних полях"


Не менш дивна українська мова на сайті "Євро-2012"...

У розділі, присвяченому Львову, в англійській версії можна побачити ось такий абзац: "He who looks for and strives for remarkable feeling, he who would like to discover the unknown mysteries, should visit Lviv."

Цей текст є дослівною калькою з української версії, опублікованої на сайті: "Кожен, хто шукає, хто прагне неповторних відчуттів, хто хоче відкрити незнані досі таємниці, має побувати у Львові."

Нагадаємо, що урядовий сайт ukraine2012.gov.ua – це головний інформаційний центр ЄВРО 2012. Мета таких сайтів – доносити інформацію людям, які відвідають ЄВРО-2012, про саму подію.

На його створення і розкрутку з держбюджету було витрачено сотні тисяч гривень. Так, наприклад, урядове інформагентство "Укрінформ" 31 березня уклало договір з ТОВ "Інтернет – Технолоджіс" на рекламну компанію з просування сайту www.ukraine2012.gov.ua в мережі Інтернет та пошукових системах.

Вартість просування склала 300 тис. грн.

Раніше "Укрінформ" заплатив 150 тис грн. за оновлення єврофутбольного сайту.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні