У Львові провалився експеримент із окремою смугою для руху громадського транспорту

— 15 грудня 2011, 13:31

Тож вона й надалі заповнена припаркованими автомобілями, пише Deutsche Welle.

Утім, Львову також катастрофічно бракує паркомісць у центрі міста. "Ми готові платити за паркування, ми готові паркуватися у визначеному для цього місці, але ж "паркінгів" практично немає, а ті що є вщерть заповнені", – пояснив свою позицію та позицію колег один з водіїв міста.

Водночас не в захваті від поспішного запровадження смуги виявилася й Львівська Державтоінспекція. Речниця обласного ДАІ Світлана Добровольська зауважила: "Міськрада не проконсультувалася попередньо. А варто ж було, запроваджуючи смугу, не обмежуватися однією вулицею, а зробити це системно на цілому маршруті".

Проблему ж з паркомісцями мали б вирішити підземні паркінги. Ще три роки тому міськрада розглядала кілька таких проектів. Однак реалізація жодного з них так і не розпочалася через брак коштів у бюджеті й небажання інвесторів братися за цю витратну й нерентабельну справу.

Проте міська влада не має наміру здаватися. "Це перший приклад відведення окремої смуги для руху громадського транспорту. Таку практику у Львові поширюватимуть і надалі", – запевнив Микола Жук.

Реклама:

Головне сьогодні