Забужко про роботу Табачника: це манера кишенькового злодія-"тихушніка"

— 16 грудня 2011, 15:00

У шкільній програмі для старшокласників обидва ці твори, що описують українського народу – геноцид ’32-33 років, рекомендовані для додаткового, тобто самостійного читання.

І лише школярі з філологічним напрямом навчання обов’язково вивчають роман Уласа Самчука "Марія". Вивчають, але у ЗНО про нього не згадано, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

Відома українська письменниця Оксана Забужко обурена цим фактом.

"Це манера кишенькового злодія-"тихушніка", який орудує тихцем (а це взагалі стиль роботи нашого міністра освіти Дмитра Табачника), і як мавпа з годівнички тягає банани, так він по клаптику тягає в молоді ті складові української ідентичності і самосвідомості, які дражнять "русскій мір"", - прокоментувала Забужко.

"У нас багато говорять, як крадуть фабрики, заводи, пароходи, але такого роду інтелектуальна крадіжка в загальнонаціональному масштабі має прирівнюватися до злочину проти України і нашого майбутнього", – наголосила Оксана Забужко.

Нагадаємо, що ще на початку вересня МОНМС повідомило, що програма ЗНО-2012 з української літератури зазнала помітних змін.

Зокрема, як зазначила прес-служба міністерства, "розширено зміст предметних умінь і навичок із теорії літератури, введено нові твори. Таким чином, вдалося збалансувати програму з української мови і літератури та привести її у відповідність до чинних програм загальноосвітніх навчальних закладів із цих предметів".

Нагадаємо, у лютого цього року Міністерство освіти заявило, що в новому підручнику з української літератури за 11 клас не буде роману Василя Барки "Жовтий князь", натомість з’явиться розділ, присвячений російськомовним поетам.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні