Батькам не виплачують гроші на дітей

— 7 грудня 2011, 15:00

Подекуди вже понад місяць не можна отримати матеріальну допомогу при народженні дитини. Такі випадки трапляються, зокрема, в Одесі, Львові та Криму, повідомляє "Німецька хвиля".

У Львові мами з візочками у понеділок вийшли під стіни місцевої обладміністрації відстоювати призначені виплати на дітей. Координатор Асоціації свідомого батьківства Наталя Мовчан каже, що гроші, які виділяє держава при народжені дитини, часто є "рятівним колом" для батьків.

"Багато сімей очікують ці гроші, аби витратити їх на лікування дитини. Адже, на жаль, в Україні народжується багато дітей з різними захворюваннями", - прокоментувала Наталя Мовчан.

В уряді стверджують, що вже перерахували в регіони мільярд гривень на виплати при народжені дитини. Там констатують, що цього року народжуваність перевищила прогноз, тому довелося шукати додаткові кошти.

Те, що в деяких регіонах родини цих грошей ще не можуть отримати, експерти пояснюють неповоротністю бюрократичного апарату.

На думку виконавчого директору Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитра Боярчука, політичного підтексту у затримках з виплатами дитячої допомоги немає.

Адже в уряді розуміють, що нині в Україні і без того відчутне соціальне напруження, а невиплати грошей при народженні дитини можуть спровокувати нову хвилю протестів.

Реклама:

Головне сьогодні