У селі 11-класники не можуть сказати англійською, як їх звати. Підручників там теж нема

— 13 січня 2012, 14:51

Кореспондент ТСН влаштувалася на роботу в одну зі сільських шкіл Черкащини. В перший робочий день вона стикнулася з неабиякими труднощами на новій посаді.

Новий викладач англійської мови не тільки не змогла почути від 11-класників зв'язного речення англійського, але навіть на питання "How old are you?" (Скільки вам років?) діти не змогли дати відповідь. Найпростіше питання "What is your name?" (Як тебе звуть?) також неабияк сконфузило дітей.

Коли настав час задавати домашнє завдання, діти заявили, що у них нема підручників, тому навряд чи вони будуть його робити. Виявилось, що на весь клас куплено лише 2 підручники - обидва за гроші батьків.

Бракує книжок не лише з англійської, а й з української літератури, української культури. 4 підручники коштують приблизно 200 гривень, але далеко не в кожній сільській родині знайдеться така сума.

Щоби бодай якось викрутитися, місцева бібліотекарка їздить до сусідніх сіл - мінятися книжками. Якщо раптом там є зайві. Частіше вдається просто позичити. А ще частіше - учнів доводиться обділяти.

"Наприклад, 10 учнів – прийшло 8 підручників. Кому дати, кому не дати?", - бідкається бібліотекарка Світлана Козодой.

Сама новоспечена вчителька англійської мови підручник з англійської мусила купувати у своєї попередниці в борг.

Кореспонденту ТСН довелося виписувати англійські слова на дошку - щоби вивчити їх могли всі діти у класі.

Реклама:

Головне сьогодні