У донецькому супермаркеті побили журналістів

— 23 січня 2012, 18:12

У Донецьку охоронці торгівельного центру побили кореспондента "Українського тижня" Богдана Буткевича і фотографа цього видання Андрія Ломакіна, а також журналіста Павла Колесника та громадського діяча Станіслава Федорчука.

Про це повідомляє Телекритика з посиланням на "Український тиждень".

За словами Богдана Буткевича, інцидент стався в торговельному центрі "Сокол" біля обласної лікарні. Під час проведення акції "Україна без холопів", мета якої - захист прав споживачів від простроченої продукції, її учасники намагалися провести фотозйомку продуктів харчування.

Охорона торговельного центру випхала і побила чотирьох осіб: журналіста Павла Колесника, громадського діяча Станіслава Федорчука, а також кореспондента Богдана Буткевича та фотокореспондента Андрія Ломакіна. Крім цього, охоронці ще й намагалися відібрати їхні особисті речі.

Богдан Буткевич у коментарі "Телекритиці" повідомив, що наразі всі потерпілі перебувають у Ленінському райвідділі міліції міста Донецька.

"Ми підготували заяву про побиття і нанесення тілесних ушкоджень. Павлу Колеснику розбили обличчя, а нашому фотографу Андрію Ломакіну нанесені сильні тілесні ушкодження. Його били по ребрах, по спині, можливо, у нього струс мозку. Також нападники намагалися розбити фотокамеру Андрія і телефон Павла", - розповів він.

За його словами, у них є фотографії охоронців, які на них напали, які вони незабаром опублікують.

З журналістом Павлом Колесником судяться співробітники мережі супермаркетів "Амстор" у Донецьку. Вони звинувачують його в публікації в блозі pauluskp.livejournal.com фото- та відеоматеріалів, на яких вони зафіксовані без їхнього дозволу.

Реклама:

Головне сьогодні