Тест

Міносвіти знайшло фальшиві навчальні посібники, які "шкодять абітурієнтам"

Про це йдеться у повідомленні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, обнародуваному у вівторок.

Міністерство застерігає "від користування під час підготовки до ЗНО неякісними, а іноді відверто шкідливими джерелами"

"Саме до таких джерел належить продукція видавництва "Літера", що з посиланням на рекомендацію МОНмолодьспорту позиціонується як "навчальні посібники" для підготовки до ЗНО-2012".

Мова йде про наступні книжки: Мясоєдова С. В. Зовнішнє оцінювання (підготовка). Англійська мова. Типові тестові завдання. Збірник. – К.: Літера ЛТД, 2012. – 128 с.

Мясоєдова С. В. Зовнішнє оцінювання (підготовка). Англійська мова. Експрес-підготовка. – К.: Літера ЛТД, 2012. – 228 с.

Підгірний В. І., Лєонтьєв Д. В. Зовнішнє незалежне оцінювання. Біологія: Типові тестові завдання. Збірник. – К.: Літера ЛТД, 2012. – 128 с.

Радченко І. О., Орлова О. М. Українська література: комплексне витання для підготовки до ЗНО. – К.: Літера ЛТД, 2012 та інші джерела видання "Літера"

МОНмолодьспорту заявляє, що посилання на рекомендації відомства є "відвертим шахрайством".

"За висновками методистів Українського центру оцінювання якості освіти, зазначені "посібники" не тільки не сприятимуть підготовці до ЗНО-2012, але й прямо зашкодять абітурієнтам, дезорієнтують їх щодо тестів 2012 року", - йдеться у повідомленні.

Міністерство звернулось до Генпрокуратури з приводу розповсюдження видавництвом "Літера" неправдивої інформації щодо тестів ЗНО-2012 з посиланням при цьому на начебто схвальні рекомендації МОНмолодьспорту.

Українська правда. Життя