Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії

— 17 квітня 2012, 11:02

Так, переможцем в номінації "За служіння суспільству" стала газета The Philadelphia Inquirer. Видання отримало премію за низку матеріалів про зростаючий рівень насильства у філадельфійських школах, пише Lenta.ru.

Як наголошується, публікації призвели до реформ, покликаних підсилити безпеку вчителів та учнів шкіл.

Премію за найкраще журналістське розслідування отримали кореспонденти Accociated Press і Seattle Times. Журналісти AP були удостоєні нагороди за репортажі про нью-йоркську поліцію, співробітники якої в рамках боротьби з тероризмом вели таємне стеження за мусульманською громадою міста.

Кореспонденти газети з Сіетла були відзначені за серію статей про лікування важкохворих пацієнтів метадоном в штаті Вашингтон.

У номінації "Оперативний репортаж" перемогу здобуло видання The Tuscaloosa News зі штату Алабама за висвітлення наслідків руйнівного торнадо. Як зазначив оргкомітет премії, дії редакції, яка паралельно з традиційними джерелами активно застосовувала можливості соціальних мереж, допомогли у пошуках зниклих людей.

Премію за найкращу репортажну фотографію отримав фотокореспондент Agence France-Presse Массуд Хоссайні, який зробив знімок дівчинки, яка вижила після теракту в Кабулі. Для агентства ця нагорода стала першою за всю історію вручення Пулітцерівських премій.

Кіара Худс отримала премію за найкращий драматичний твір, лауреатом у галузі поезії стала Трейсі Сміт, а найкращою біографічною роботою була визнана книга "Джордж Ф. Кеннан: Американське життя" за авторством Джона Льюса Гаддіса.

Пулітцерівська премія, заснована в 1917 році, є найпрестижнішою премією США в галузі журналістики. Розмір премії становить 10 тисяч доларів. Урочиста церемонія вручення нагород відбудеться в Нью-Йорку 7 травня.

Реклама:

Головне сьогодні