Студенти найкращого вузу в Україні скаржаться на побори

— 22 травня 2012, 16:30

Про це у коментарі "Українській правді. Життя" повідомила одна з студентів, які виступили проти поборів, Катерина Піць.

"У нас нав’язуються дивні анахронізми по типу збирання податей. Подать виглядає досить дивним чином, це не зовсім корупція, її навіть так не назвеш, це така собі кріпосницька система. Студентам був виданий список продуктів, який вони мають купити, аби викладачі потім вдало відсвяткували цей захист", - розповіла студентка Факультету психології Катерина Піць.

У список потрапили "лососева ікра, сир твердий, листя салату та інша зелень, свіжі овочі і фрукти, оливки зелені, пиріг яблучний, бісквіти, кримський коньяк, чилійське вино, ігристе шампанське і російська горілка"

Список продуктів, які потрібно купити. Фото Незалежної студентської профспілки "Пряма дія"

За словами студентки, список передала староста, якій у свою чергу його передала методист кафедри.

"Кожна кафедра мала свою суму, від 100 до 150 гривень. Найбільш активні учасники зборів пропонували спекти домашні тортики чи думали, де б подешевше купити ікри. Тобто була і власна ініціатива і груповий збір", - додала Піць.

За її словами, на кількох студентів, які виступили проти таких поборів розсердились у першу чергу однокурсники.

"Дуже багато активних студентів почали писати погрози типу, я би вам ноги поламав", - додала студентка. Більше того, їй вже погрожують по телефону. Виступили проти поборів четверо студентів. Але двоє з них вирішили не фігурувати у публічному простороі.

Заступник декана з навчальної роботи факультету психології Олена Чуйко запевнила, що ніхто зі студентів не вимагає накривати столи.

"Ніяких поборів та інструкцій нема", - сказала вона.

"Я не знаю, щодо методистів, але з боку деканату такого точно не було і не буде", - уточнила Олена Чуйко.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні