Британські туристи забронювали хостел, що не існує

По дорозі до Труханового острова, де зараз мешкають шведські уболівальники, до мене звернулися британські туристи, які приїхали на матчі Євро до Києва.

З великими сумками і рюкзаками, хлопці намагались відшукати заброньований ними хостел – FloatHostel.

"Could you please help us…" - з цими словами вони вже звертались до багатьох на столичній Набережній, але безрезультатно. Хлопцям не пощастило – ніхто не міг англійською пояснити, як і де знаходить їхній хостел.

У британців було й електроне, й паперове підтвердження, номер телефону. А от самого хостелу...не було.

Спершу у це важко було повірити. Ми обійшли усю набережну у пошуках кораблика з синьою смужкою, який британці показували на фото. Перепитували усіх працівників тамтешніх кораблів, зателефонували у довідку 109, щоб дізнатись, де ж все таки цей хостел….

Вони забронювали хостел "The Float Hostel". У підтвердженні резерву номеру зазначалась адреса – River Passenger Terminal.

Хостел мав бути невеликим судном, яке, як виявилося, просто не приїхало до Євро.

Float Hostel мав виглядати ось так

За бронювання номеру британські туристи внесли передоплату у сумі майже 50 фунтів стерлінгів. У листі-підтвердженні був вказаний був лише один номер телефону.

Ми безрезультатно телефонували на нього впродовж години. Потім підняв слухавку чоловік, який заявив: "Так, це FloatHostel. Зателефонуйте за номером 063 352 25 18"


Електронне підтвердження резерву "The FloatHostel"

За вказаним номером відповіла жінка, яка говорила ламаною англійською. Вона і повідомила, що корабель не зміг приїхати до Євро і вони повернуть гроші.

Назватися вона відмовилася, зазначивши лише, що безпосередньо не працює в хостелі, а просто "дистанційно відповідає на дзвінки" і "деньги будем возвращать".

Британці на місці, де на них мав чекати хостел. Хлопець у червоній футболці - спортивний журналіст "The Guardian"

Виявилось, що у таку халепу потрапили не лише мої нові знайомі.

За словами власниці хостелів на вулицях Ярославів Вал та Пушкінській Юлії Хансен, протягом останнього тижня до неї звернулися десятки туристів, які не змогли потрапити до своїх хостелів, серед яких і вищезазначений "The FloatHostel", а також "VIP Hollywood Hostel".


Паперове підтвердження резерву хостелу "The FloatHostel", яке британці мали при собі

Туристи, які опинилися "на вулиці", починають шукати інші бюджетні варіанти ночівлі. Так вчинили і ми. Однак зателефонувавши у кілька хостелів, виявилось, що вільних місць для компанії з 4 осіб не багато…

Зазначимо, що один із туристів - спортивний журналіст британської газети "The Guardian" Джеймс Ріач, який пообіцяв у соцмережах та у власній редакції розповісти про халепу, у яку вони потрапили.

Саме Джеймс займався резервацією номеру. Він каже, що сайт, через який вони часто бронювали хостели, Hostelworld.com, є доволі надійним і раніше проблем з поселенням у нього не виникало. Перед приїздом до України, британці відвідали Польщу і там теж жили у хостелі. Він був на місці, на відміну від українського FloatHostel.

Але у цій історії є один позитивний аспект. Опублікувавши на Facebook повідомлення про британців, не лише інтернет-френди почали пропонувати допомогу з житлом. Нам телефонували колеги, друзі, знайомі, які готові були безкоштовно надати дах над головою іноземним гостям.

Туристи розповідали, що українці хоч і не говорили англійською, але все ж телефонували на номер готелю. Вони принаймні пробували допомогти.

Реклама:

Головне сьогодні