Американець вирізьблює одяг із дерева. Фото. Відео

— 20 серпня 2012, 14:55

Фрейзер Сміт, який мешкає в містечку Натчез, що в американському штаті Міссіссіппі, вирізав із дерева цілий гардероб – "шкіряні" куртки, баскетбольні майки, кашкети тощо.

Про це пише The Daily Mail.

Сміт захопився різьбою по дереву, коли йому було 10 років. Кожну дерев’яну одежину він вирізає з цілої липової колоди, а потім фарбує.

54-річний майстер розповідає, тема його творчості – улюблені речі, такі, які вже не можна носити, але не піднімається рука викинути, й ми роками зберігаємо їх через спогади, які вони нам навіюють.

"…Коли я зробив кілька речей, то збагнув, що коли ти вішаєш пальто чи клаптеву ковдру на стіну, де зазвичай такої речі не повинно бути, у свідомості людей відбуваються різноманітні цікаві речі", - розповідає він.

"Вони це бачать і питають себе "Цікаве пальто, але чому ж воно висить у вітальні?" Річ у ситуації, тому, що пальто висить там, де зазвичай не має висіти. Люди його бачать і роблять певний висновок. Трохи потім вони дізнаються, з чого воно зроблене, або вдаряться об нього та збагнуть, що воно з дерева, а одразу ж муситимуть повністю змінити свою думку про це", - каже Сміт.

Зі слів автора, в деяких глядачів його роботи викликають такий подив, ніби вони стали свідками якихось чарів.

Реклама:

Головне сьогодні