У Коростені обирали найкращі деруни

— 10 вересня 2012, 11:48

Цими вихідними у Коростені відбулось справжнє свято для любителів української кухні - там пройшов V Міжнародний фестиваль дерунів. З самого ранку до міського парку сходились жінки та чоловіки у традиційному вбранні - хтось, щоб похизуватись своєю кулінарною майстерністю, а хтось - щоб її оцінити.

Членом жюрі за символічний внесок міг стати будь-який бажаючий. Свої секретні рецепти дерунів представили жителі Коростеня і найближчих міст, учні місцевих навчальних закладів. Окрім вибору найсмачніших дерунів проводились конкурси кращої оди деруну, на найбільший та найоригінальніший овоч, на найкращий національний костюм, а найбільші черги збирались до безкоштовних дерунів від місцевих політиків і на фото поруч з пам'ятником деруну.

Учасники Фестивалю змагались і за увагу до своїх стендів - розмальованими овочами, незвичайними плакатами, оригінальними стравами, голосними піснями і танцями.

Багато гостей відкрили для себе Коростень і з історичної сторони - екскурсії до купальні княгині Ольги, до об'єкту "Скеля" та до пам'ятнику Малу збирали чимало охочих.

Фестиваль Дерунів проводиться у місті Коростені з 2008 року. Проходить в міському парку культури ім. Островського. Головне змагання події — кулінарний конкурс на найсмачніші деруни.

Реклама:

Головне сьогодні