В середині вересня в Україні потеплішає

— 10 вересня 2012, 12:47

Таким є прогноз Укргідрометцентру, повідомляє Інтерфакс..

"З 11 по 14 вересня на всій території України слід очікувати поступового підвищення температури від нинішніх 16-21 до 21-27 градусів. Опадів у цей період не буде, лише на крайньому заході пройдуть невеликі дощі", - повідомив начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в понеділок.

За його словами, 14-15 вересня через територію України переміщатиметься малоактивний холодний атмосферний фронт. Спочатку на заході, а потім і на всій території країни температура знизиться вдень до +16-21. Така зміна погодних умов відбуватиметься на тлі сухої погоди, лише у західних та північних областях пройдуть невеликі дощі.

Кульбіда зазначив, що в ніч на 10 вересня вже були перші осінні заморозки на висоті 2 см над ґрунтом до 1-4 градусів на території Рівненської, Житомирської, Вінницької областей та місцями на Київщині.

Він додав, що з початку наступного тижня і до його середини в Україні буде досить холодна погода, і не виключено, що заморозки спостерігатимуться на значно більшій території.

У 20-х числах вересня в Україні настане триваліший період потепління.

"Отже, ще триває рання осінь, для якої характерні зміни температурного режиму, тобто є і прояви осінні, і повернення літніх процесів", - наголосив керівник Гідрометцентру.

Микола Кульбіда звернув увагу, що на півдні України зберігається високий ступінь пожежної небезпеки. Це стосується Криму, Херсонської, Миколаївської, Одеської та частково Вінницької областей, а також Закарпаття.

На більшості річок утримується дуже низький рівень води, що місцями досягає найнижчого за тривалий період. Найгірша ситуація з водопостачанням на Південному Бузі через те, що випало менше за половину норми опадів.

Загалом у вересні й особливо в жовтні-листопаді синоптики очікують поступового збільшення рівнів води в українських річках.

Реклама:

Головне сьогодні