Тест

В Україні можуть встановити рекорд з дальності польоту на аерошуті. Фото. Відео

Два льотчики Павло Єсипчук та Дмитро Єсипчук готуються до другої спроби встановити рекорд із дальності польоту на аерошуті.

Якщо у них все вийде, рекорд буде внесено до Національного реєстру рекордів (НРР).

За словами експерта НРР Віталія Зоріна, в Україні ще ніхто не фіксував таких досягнень.

"На аерошуті встановлено GPS-навігатор, що буде відстежувати місцезнаходження пілотів щосекунди. Він і забезпечить нам докази того, що аерошут досяг рекордної дальності польоту", - каже він.

Пілоти спробують пролетіти якнайбільшу кількість кілометрів, не дозаправляючи апарат і не сідаючи. Прогнозований час польоту становить 8 годин.

Зазначимо, що світовий рекорд становить 600 кілометрів. У Росії - 320 кілометрів.

Перша спроба цих же пілотів встановити рекорд відбулася у травні. Утім, вильот так і не відбувся, адже були виявлені проблеми із двигуном.

Маса аерошуту становить 320 кілограм, максимальна швидкість - 50-60 кілометрів на годину.

Аерошут - сучасний надлегкий літальний апарат. По-суті, він являє собою мініатюрний літак із штовхаючим гвинтом, фюзеляж якого у вигляді каркасної конструкції з труб на триколісному шасі, підвішений до плануючого парашуту типу "м'яке крило".

Звідси і назва "Аерошут", що є комбінацією слів "аероплан" і "парашут". Аерошут відноситься до класу надлегких літальних апаратів - до того самого класу, що й мотодельтаплани і параплани з мотовізком. Аерошути з'явилися в США на початку 90-х років.

За матеріалами airclub.odessa.ua, kiev.globalinfo.ua.