Вчені знайшли найщасливішу людину у світі

— 31 жовтня 2012, 15:30

Про це свідчать дані дослідження, проведеного неврологом Річардом Девідсоном з Університету Вісконсина, повідомляє The Daily Mail.

Віднині можна стверджувати, що медитація є приводом для радості. Принаймні, сканування мозку буддистського монаха Матьє Рікара показало, що його сіра речовина випромінює надзвичайну кількість гамма-хвиль, що пов'язані із свідомістю, увагою, навчанням та пам`яттю.

Крім того, сканування виявило надмірну активність у лівій префронтальній корі мозку монаха, що дає йому великий потенціал для щастя і знижує схильність до негативу.

За словами Рікара, кожен може стати щасливим, якщо тренувати свій мозок. Для цього необхідно практикувати цикли медитації. Для багатьох людей двадцятихвилинна медитація тричі на тиждень принесе помітні результати.

Багато хто вважає, що щастя - це відсутність конфлікту, каже монах. Однак насправді - це набір таких якостей, як альтруїзм, внутрішній мир, внітрішня сила та співчуття. Всі ці якості можно культивувати так само, як і будь-яке інше вміння.

Рікард каже, що гарне життя буде тоді, коли людина матиме співчуття. Але не як релігійний наказ з висоти, а як практичний шлях до щастя. "Спробуйте щиро, перевірте", - каже він.

Чоловік 40 років тому покинув паризьке інтелектуальне життя та переїхав до Індії вивчати буддизм. На сьогодні він є довіреним Далай-лами і дуже шанованою вченими людиною.

Реклама:

Головне сьогодні