Тест

Стрілянина в школі США: загинуло 27 осіб. Фото

За свідченням очевидців, на убивці був одягнений куленепробивний жилет, а при собі у нього були чотири одиниці вогнепальної зброї. Убивши учнів і викладачів, злочинець наклав на себе руки.

Адам Ланза

Як повідомляють американські ЗМІ, Адам Ланза вранці вдома застрелив свою матір, а потім відправився в школу, де та працювала, і взявся вбивати дітей, пише Бі-бі-сі.

Поліція прибула на місце злочину в 9:40 за місцевим часом. По закінченні інциденту поліція провела ретельний обшук всієї школи.

Наскільки відомо, чоловік відкрив вогонь в приміщенні дирекції школи, а потім став стріляти в одному з класів.

Перешкодити вбивці намагалася директор Даун Хокспранг. Едам жінку застрелив. Дощ із куль - за десять хвилин Ланза здійснив більше ста пострілів у двох класах, мовчки. 18 з 20 дітей загинули на місці. Перелякані вчителі замикалися в класах.

Учитель музики Меріроуз Крістопік забарикадувалася з 15-ма учнями в туалеті. Вбивця кричав їм "Пустіть мене", але зламати двері не зміг. Крістопік пережила сильний шок і нікого не хоче бачити. Дзвінок до служби порятунку надійшов о 9.30. О 9.40 у школі був спецназ. 20-річного стрільця, одягненого в усе чорне, в бронежилеті, поліцейські знайшли вже мертвим.

На допиті старший брат убивці Райан розповів, що Едам нещодавно посварився з матір'ю, страждав легкою формою аутизму, колись давно вчився в Sandy Hook, потім в університеті, де однокурсники називали замкнутого хлопця "лунатиком".

Батьки розлучилися і жили окремо. Батько, Пітер - топ-менеджер у великій корпорації. Судячи з соціальних мереж, Едам мріяв про кінець світу. "Я б був радий, якби цей світ згинув через два тижні", - писав він.

Президент США Барака Обама, виступаючи в школі Сенді-Хук в Коннектикуті заявив, що подібні трагедії не мають повторюватися. За його словами, сьогодні в Америці сумує "вся нація".