Закон про заборону куріння у кафе виконують майже на 99% - активісти

— 24 грудня 2012, 16:23

Про це повідомляє регіональний центр громадянського представництва "Життя" у понеділок.

Моніторинг закладів ресторанного господарства відбувався у перший тиждень дії закону, що повністю забороняє курити всередині більшості громадських приміщень, включно з усіма робочими місцями, житловими будинками, офісами, ресторанами та барами

Із понад 500 перевірених закладів ресторанного господарства у Криму, Донецьку і Львові лише у 7-х виявлено порушення. За підсумками моніторингу активісти відразу написали скарги.

"За перший тиждень дії нового закону волонтери Коаліції "Крим без тютюнового диму" перевірили більше 200 закладів громадського харчування в Сімферополі, Ялті, Феодосії, Джанкої, Керчі та Бахчисараї. Ми знайшли лише три порушення. А в решті нас зустрічали словами "У нас не курять!". Зі столів зникли попільнички, подекуди біля входу на вулиці з'явилися таблички "місце для куріння". Офіціанти, адміністратори дуже задоволені новим законом", - стверджує Інна Мірошниченко, голова оргкомітету Коаліції "Крим без тютюнового диму".

Як відомо, 16-го грудня в Україні набув чинності закон № 4844 про повну заборону куріння в багатьох громадських та на робочих місцях, включаючи приміщення закладів ресторанного господарства.

Більшість європейських країн повністю відмовилася від куріння в приміщеннях ресторанів, кафе та барів: Ірландія, Велика Британія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія, Естонія, Латвія, Литва, Бельгія, Франція, Іспанія, Кіпр, Угорщина, Мальта, Македонія, Словенія. Італія, Туреччина, Болгарія.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні