Тест

Психіатр: стикаючись всюди з несправедливістю, суспільство звіріє

2012-й рік в Україні ознаменувався кількома жорстокими злочинами, які отримали надзвичайно сильний резонанс.

Нашумілі історії вбивства Оксани Макар, справа "Караванський стрілка" і вбивство сім'ї судді в Харкові об'єднує те, що в очах значної частини суспільства злочинці, котрі здійснили, виявилися ледь чи не героями.

"Саме в 2012 році суспільство дійшло до стадії озвіріння, коли ці жорстокі злочини знайшли свою зацікавлену аудиторію, якщо можна так сказати", - прокоментував для ZN.UA голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

"Адже якими б не були Оксана Макар, охоронці з" Каравану "і харківський суддя, вони не заслужили подібної жорстокості", - зазначив він.

Глузман звернув увагу, що подібні злочини, навіть більш жорстокі, траплялися і раніше. Однак суспільство не реагувало на них подібним чином.

"Думаю, що в силу наших внутрішніх проблем, які ніяк не вирішує влада (роблячи при цьому вигляд, що вирішує), суспільство, постійно і всюди стикаючись з несправедливістю, звіріє. Я свідомо йду від проблеми бідності, бо звіріють якраз не тільки бідні, але й так званий середній клас ", - підкреслив психіатр.

На його думку, принаймні частина людей втомилася від влади, від якої очікує якихось конструктивних рішень, але отримує деструктив.

"Мільйонери і мільярдери багатіють, а звичайні громадяни не отримують можливості жити спокійно і комфортабельно ...... Озвіріння відбувається, тому що все це накопичується, а потім витісняється таким чином", - резюмував Глузман.