Тест

Ківалов пропонує звільнити від податків приватні вузи

Про це сказано в законопроекті №1188 Сергія Ківалова, Миколи Сороки і Григорія Калетника, зареєстрованому в Раді 28 грудня 2012 року, повідомляють "Українські Новини".

Так, необхідні зміни пропонується внести в Податковий кодекс.

Також пропонується звільнити від оподатковування операції з оплати вартості фундаментальних досліджень, науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, виконувані ВНЗ за кошти підприємств, установ і організацій вітчизняних і іноземних замовників.

Як повідомлялось, Ківалов, Калетник і Сорока зареєстрували в Раді законопроект №1187, яким пропонується прийняти нову редакцію закону "Про вищу освіту", у якій, зокрема, є норма про надання права приватним вишам, що мають статус національних, разом з державним видавати власні документи про вищу освіту.

Водночас, син Григорія Калетника, віце-спікер парламенту Ігор Калєтнік (КПУ) 9 січня заявляв, що потрібно переглянути не лише вартість навчання на контракті, а й кількість вищих навчальних закладів.

За його словами, студенти контрактної форми навчання думають не про те, як здобути знання, а про те, як своєчасно заплатити за семестр.

Ігор Калєтнік також виступав за відміну зовнішнього незалежного оцінювання. Ця його ідея викликала обурення батьків і експертів.