Чоловіки, що заробляють менше за дружину, схильні до імпотенції?

— 14 лютого 2013, 13:12

Нове дослідження, проведене у Данії показало, що чоловіки, які заробляють менше за дружин, частіше приймають Віагру та схожі препарати, на відміну від тих чоловіків, які є основними годівниками у родині, пише The Daily Mail.

Дослідники не можуть назвати конкретну причину такого явища, але наголошують, що втрата пихи, гнів та розчарування грають у цьому не останню роль.

Вчені вивчили інформацію про зарплатню та виписані рецепти більше ніж 200 тис. подружніх пар. Ефект спостерігався навіть в тих родинах, де дохід жінки лише трохи перевищував статки чоловіка.

У своїй статті у Бюлетені особистої і соціальної психології, автори наголошують, що популярний жіночий тренд бути основним годувальником родини, кидає виклик традиційній ролі чоловіка як економічного постачальника і надто тисне на нього психологічно.

"Чоловіче сексуальне бажання пов'язане з культурними і соціальними чинниками, такими як патріархат, гроші та соціальні мережі. Проблеми із цими факторами ведуть до зниження сексуального бажання або дисфункції. Особливо це стосується їхньої ролі потенційного постачальника", - сказано в статті.

В свою чергу, гнів і розчарування також можуть призвести до серйозних сексуальних проблем, таких як еректильна дисфункція.

Вчені підкреслюють: вони зовсім не вважають, що жінки, які годують сім'ю, - шкідливе для суспільства явище. Проблема в незмінних соціальних нормах, які встигають за прогресом.

Реклама:

Головне сьогодні