У Чорнобилі майже розчистили завали після обвалу. Фото

— 21 лютого 2013, 13:01

Про це повідомляє адміністрація ЧАЕС у четвер.

Для видалення фрагментів будівельних конструкцій фахівцями ЧАЕС розроблена окрема робоча програма. 19 лютого були видалені великі фрагменти, в даний час закінчується збір і видалення дрібних фрагментів.

Завали після обвалу майже розчистили. Фото адміністрації ЧАЕС

З 20 лютого компанія "Новарка" відновлює роботи з монтажу металоконструкцій та обшивки арки в зоні вільного доступу (монтажного майданчику нового безпечного конфайнмента).

Як відомо, 12 лютого у машинному залі ЧАЕС обвалилась частина легкої покрівлі непрацюючого машинного залу енергоблока № 4, та була зруйнована частина стінових панелей. Площа руйнування склала близько 600 м2, постраждалих немає.

Місце обвалу конструкцій машзалу

Дана конструкція не є відповідальною будівельною конструкцією об'єкта "Укриття".

Порушень меж та умов безпечної експлуатації згідно з технологічним регламентом об'єкту "Укриття" немає. Змін радіаційної обстановки на проммайданчику ЧАЕС в зоні відчуження також немає.

Після обвалу покрівлі, "Новарка" із залученням власних фахівців проводила уточнюючий радіаційний моніторинг на монтажному майданчику будівництва "Укриття". Будівельно-монтажні роботи в період моніторингу не проводилися.

Реклама:

Головне сьогодні