На дорогах гинуть все більше

— 26 лютого 2013, 11:45

Про це заявили представники відразу двох громадських організацій – голова Всеукраїнського комітету транспортної безпеки Юрій Папіровий та голова Громадської спілки захисту пішоходів "За безпеку пішоходів!" Віктор Козоріз, які посилаються на дані, отримані з Міністерства охорони здоров’я України та Державної автоінспекції.

Так, за 11 місяців 2012 року в Україні було зафіксовано 5493 смерті, спричинені дорожніми аваріями, тоді як за даними ДАІ, кількість загиблих в ДТП протягом 12 місяців 2012 року склала 5094 особи.

"У той же час, за даними ДАІ, у грудні 2012-го року на дорогах України загинуло щонайменше 375 осіб, ‒ сказав представник громадської організації. ‒ Якщо брати за основу дані МОЗ України та оперативні дані ДАІ за грудень, то вийде, що у 2012 році сумарні людські втрати від ДТП склали принаймні 5868 осіб, що на 18,2% більше, ніж у позаминулому 2011 році (тоді, за даними МОЗ, в ДТП загинули 4964 людини)", - каже Козоріз.

Між тим, офіційна статистика ДАІ постійно змінюється і не відображає реального стану справ з дорожньо-транспортним травматизмом. Зокрема існує велика розбіжність у даних щодо загибелі пішоходів.

Представники громадських орагнізацій стверджують, що реальну ситуацію із кількістю загиблих на дорогах людей, реально відображає медична статистика, а не статистичні дані ДАІ.

Вони також вважають, що у сфері безпеки дорожнього руху склалася кризова ситуація і у зв’язку з цим планують звернутися до президента України.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні