Тест

Раді рекомендують ухвалити альтернативний законопроект про вищу освіту

Про це йдеться в затверджених рекомендаціях комітетських слухань, повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради України.

У підсумку, Верховній Раді рекомендовано розглянути в першому читанні внесені проекти законів про вищу освіту № 1187, 1187-І, 1187-ІІ, які обговорювалися на слуханнях, з урахуванням пропозицій і рекомендацій слухань.

".... прийняти за основу один з альтернативних законопроектів ( №№ 1187-1, 1187-2) з дорученням головному комітету підготувати його до другого читання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, комітет рекомендував при затвердженні держбюджету на 2014 рік та наступні роки передбачити додаткові видатки на розвиток освітянської та наукової галузей.

[L]"Міністерству освіти і науки рекомендовано вжити додаткових заходів щодо розширення доступу до вищої освіти, поліпшення її змісту, оновлення державних стандартів, кваліфікацій....", - йдеться в повідомленні.

Згілно з рекомендаціями, МОН повинен удосконалювати систему зовнішнього незалежного оцінювання.

Після обговорення рекомендацій народними депутатами та пропозиції голови Комітету Лілії Гриневич щодо голосування рекомендації було підтримано усіма присутніми.

Українська правда. Життя