Теракт у Бостоні: вибухів мало бути більше. Фото. Відео

У понеділок, біля фінішної межі Бостонського марафону прогриміли два вибухи. Поліція Бостона повідомила, що в результаті вибухів загинули три людини.

За повідомленням американських ЗМІ, у лікарнях знаходяться 144 особи, 17 з них перебувають у критичному стані і 25 у важкому. Вісім пацієнтів лікарні - діти.

Щонайменше 10 осіб отримали такі травми, що їм довелося ампутувати кінцівки.

Один із загиблих - восьмирічна дитина, повідомляють американські ЗМІ. Хлопчик на ім'я Мартін Річард не добіг лише кілька метрів до фінішу, де на його обійми чекав його батько.

Теракти, спричинені невідомим темношкірим громадянином, викликали хаос і паніку. У сусідніх приміщеннях повилітали шибки. На вулицях кричали люди.

Вибухи сталися на відстані 50-100 метрів один від одного. За словами одного зі свідків вибуху, йому здалося, наче розірвалася справжня гармата.

За словами лікаря-очевидця події Аллана Пантера, який на фініші очікував на свою дружину, перед ним стояло 6-7 осіб, які і захистили його від вибуху і травм. "Одна жінка померла, а чоловік втратив обидві нижні кінцівки. Більшість травм біли саме на ногах", - розповідає він.

Федеральна влада класифікувала вибух як теракт. Утім, чи іноземного характеру його походження ще невідомо. Наразі триває слідство.

За словами федерального представника, обидві бомби були невеликого розміру. Попередні дослідження не показали наявності в них повноцінної вибухової речовини. Спеціалісти припускають, що насправді вибухнув саморобний вибуховий пристрів.

Крім того, у місті було виявлено ще дві бомби, які не розірвалися. Одну було знайдено у готелі Boylston Street, а іншу у невідомому місці.

За словами представника влади, бомбардування було "витонченим, скоординованим і запланованим заходом".

Поки що немає конкретного підозрюваного. Насправді дуже багато людей потрапили до списку.

Між тим, слідчі попередили поліцію, що варто шукати темношкірого чоловіка із іноземним акцентом. Цього чоловіка помітили ,коли він намагався потрапити до забороненої зони за 5 хв до першого вибуху.

Президент США Барак Обама в екстреному зверненні до нації заявив, що влада США поки не знає, хто стоїть за цими вибухами, але пообіцяв, що розслідування буде найретельнішим.

"Ми поки не знаємо, хто зробив це або чому, і людям не варто робити висновки, поки у нас немає всіх фактів. Та ми докопаємося до суті події", - сказав Обама.

За словами Обами, спецслужби будуть посилювати заходи безпеки в різних регіонах США "по мірі необхідності". Раніше на посилений режим служби, були переведені департаменти поліції Нью-Йорка і Вашингтона.

Повітряний простір над Бостоном оголошено зоною, закритою для польотів.

За матеріалами CNN, BBC.

Фото Reuters, AP

Реклама:

Головне сьогодні