Покращено: потяг "Київ – Чоп" скасують, а на Ужгород пустить через день

— 22 травня 2013, 12:36

Про це повідомив начальник Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько, пише "Інтерфакс – Україна".

За його словами, це пов'язано з тим, що 70% пасажирів, які проїздили в зазначеному поїзді, їздили між Києвом і Тернополем.

З 27 травня вводиться новий маршрут поїзда класу Інтерсіті сполученням Київ - Тернопіль. Загальний час в дорозі нового поїзда становитиме 5 год 55 хв.

Поїзд № 13/14 сполученням Київ-Ужгород-Київ з введенням нового графіка руху пасажирських поїздів буде курсувати через день, тоді як на сьогоднішній день він курсує щодня.

Олександр Іванько пояснив, що таке нововведення необхідно для вивільнення рухомого складу з метою збільшення частотності поїздів у Кримському напрямку.

У новому графіку руху поїздів з 26 травня передбачено курсування 164 пар цілорічних поїздів, 93 пар сезонних, 34 пар за вказівкою.

Призначено також 93 додаткових літніх потягів, з яких 75 - до Криму. Таким чином, в Кримському напрямку буде запропоновано додатково близько 30 тис. додаткових місць на добу.

"Укрзалізинця" також прискорить проходження митних і прикордонних процедур у ряді міжнародних поїздів.

Так, з 26 травня в поїзді № 53/54 Київ - Санкт-Петербург митні та прикордонні процедури будуть здійснюватися на шляху прямування поїзда на ділянці Чернігів – Горностаївка.

Це дозволить поїзду прискоритися на 45 хвилин, і відстань від Києва до Санкт-Петербурга він долатиме за 22 години 26 хвилин замість 23 годин 11 хвилин.

Крім того буде змінено порядок проходження прикордонно-митного контролю в пасажирському потязі № 6/5 Київ - Москва.

"Всі прикордонно-митні процедури в поїзді № 6 Київ - Москва будуть починатися за 25 хвилин до відправлення поїзда у вагонах і на платформі вокзалу Київ-Пасажирський. При русі в зворотному напрямку контрольні операції здійснюються на шляху прямування поїзда від станції "Дарниця" до станції Київ", - сказав Іванько.

Він зазначив, що передбачений безупинний пропуск тільки по території України, а безупинний пропуск по території РФ узгоджується з її контролюючими органами.

Раніше дана технологія проходження митного контролю була впроваджена в поїзді № 2/1 Київ - Москва.

У свою чергу начальник головного управління приміських пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Ігор Мариненко заявив, що у новому графіку призначено 43 регіональних і 790 приміських поїздів.

"В новому графіку руху приміських поїздів стало менше на 12 пар - через вилучення 109 вагонів у зв'язку знеможливістю їх подальшої експлуатації", - заявив Мариненко.

При цьому він додав, що в останні роки "спостерігається тенденція зниження пасажиропотоку у приміському сполученні у зв'язку з тим, що громадяни частіше користуються автомобілями".

Реклама:

Головне сьогодні