Тест

Найчастіше в Україні розлучаються молоді пари

Про це сьогодні повідомив директор Департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса, якого цитує УНІАН.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні залишається високим рівень розлучень серед молодих сімейних пар. За його словами, молоде подружжя не проходить відповідного навчання.

"Якщо подивитися статистику, то пік розлучень припадає на перші роки подружнього життя - від 3-х місяців до півтора року. Саме в цей період виникає нерозуміння між чоловіком і жінкою, недовіра, фінансові труднощі", - каже він.

Ковбаса також зауважив, що в 2012 році було укладено 278 тис. шлюбів, а відсоток розлучень склав 61%.

У свою чергу, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду "Сім'я" Адріан Буковинський зазначив, що серед пар, які живуть у громадянському шлюбі, 95% через певний проміжок часу розлучаються.

"Сьогодні підтримка держави повинна бути спрямована на формування іміджу сім'ї, на підготовку молодих людей, які вступають в подружнє життя, оскільки є дуже багато викликів, до яких вони не готові", - зазначив Руслан Ковбаса.