Тест

Українці лідирують за кількістю мігрантів до країн ЄС

Друге місце посідають громадяни США, за ними йдуть представники Індії, Китаю та Марокко, пише Дзеркало тижня з посиланням на Deutsche Welle.

У 2011 році в Євросоюз легально переїхали понад 200 тисяч українців. Близько 204 тисячі громадян України отримали в 2011 році дозвіл на перебування в країнах Євросоюзу.

Як стало відомо з оприлюдненої 17 червня Брюсселі річної доповіді Єврокомісії з питань міграції та біженців, українці утворюють найбільшу групу легальних мігрантів до ЄС.

Друге місце займають громадяни США (189 тисяч осіб), за ними йдуть представники Індії (179 тисяч), Китаю (153 тисячі) і Марокко (120 тисяч).

Всього 2,5 мільйони осіб вперше отримали в 2011 році дозвіл на проживання в Євросоюзі.

Загальна кількість легальних мігрантів, які не мають громадянства в країнах ЄС, складає 4,1% від усього населення Європейського Союзу. Третина з них приїхала, користуючись правом возз'єднання сім'ї, ще чверть прибула на роботу.

21% мігрантів склали студенти, решта переселилися в ЄС у пошуках політичного притулку або з інших причин.

У доповіді Єврокомісії наголошується, що в 2012 році 316 тисяч осіб отримали відмову у в'їзді на територію ЄС, головним чином до Іспанії.

Близько 427 тисяч осіб були затримані органами правопорядку за незаконну міграцію. У 2011 році випадків затримань було приблизно на 40 тисяч менше.