Кількість дітей, що отруїлися в дитсадку, зросла до 40 - МОЗ

— 21 червня 2013, 14:56

Із діагнозом "гостра кишкова інфекція" госпіталізована 41 особа: 40 вихованців та один співробітник. Хворі діти та співробітник госпіталізовані до інфекційних відділень медичних закладів столиці, повідомляє прес-служба МОЗ.

Попередній діагноз — гостра кишкова інфекція, гастроентероколіт середньої ступені важкості.

[L]Виникненню та розповсюдженню спалаху сприяли порушення погодженого двотижневого меню, недотримання правил технології приготування страв, недотримання санітарно-епідеміологічного та дезінфекційного режимів у закладі, порушення правил особистої гігієни персоналом (кухарем, комірником, медичною сестрою), порушення термінів реалізації та умов зберігання масла вершкового, порушення ведення медичної документації та термінів проходження профілактичних медичних оглядів персоналом.

Крім того, спеціалістами Держсанепідслужби України проведено перевірку баз постачальників продукції до дошкільного навчального закладу. Порушення вимог санітарного законодавства щодо утримання приміщень, умов та термінів зберігання продуктів та транспортування не виявлено. Для лабораторного дослідження відібрано змиви на патогенну мікрофлору з внутрішніх поверхонь спецавтотранспорту.

Як відомо, Київська прокуратура розслідує причини масового отруєння в дитячому садку.

Реклама:

Головне сьогодні