В Україні пекло до +37

— 25 червня 2013, 12:21

Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, якого цитує Інтерфакс.

"Температурний режим на цьому тижні суттєво не зміниться, максимальна температура становитиме від 28 до 35 градусів, у південних, центральних і східних областях - часом 35-36, навіть до 37 градусів тепла", - розповів Кульбіда.

При цьому він зазначив, що це не рекордне значення температури. "Якщо подивитися на карту України, то абсолютно рекордне значення для літнього періоду в західних областях складає 38-39 градусів, в інших регіонах - 40-41, на півдні та сході - навіть до 42", - зазначив він.

Він також розповів, що до кінця нинішнього тижня і на початку наступного в більшості регіонів України зберігатиметься нестійкий характер погоди, пов'язаний з проходженням малоактивних атмосферних фронтів з одного боку і утворенням потужного ділянки дощової хмарності - з іншого.

"Це стосуватиметься переважно західних, північних і частково центральних областей України, де в другій половині дня, як правило, будуть випадати сильні зливи, місцями з градом і шквальним вітром", - пояснив синоптик.

За його словами, кількість опадів за цей період в окремих місцях може досягати навіть місячної норми, а найменше опадів буде в південних і східних областях - Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях.

Він повідомив, що в Київській області на поточному тижні періодично проходитимуть грозові короткочасні дощі. Найменше їх буде проходити в східних районах області, найбільше - в північній та південній частині регіону.

Температура повітря в Києві та Київській області практично кожен день буде близько 30 градусів тепла, і, можливо, навіть буде досягати 32-33 градусів.

Реклама:

Головне сьогодні