1,4 тис. атракціонів в Україні експлуатується з порушенням - прокуратура

— 11 липня 2013, 16:15

Про це повідомила перший заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Ірина Кучеріна, яку цитує прес-служба ГПУ.

"Результати перевірок, проведених територіальними підрозділами Держгірпромнагляду засвідчили, що майже кожен з 1,4 тис. оглянутих атракціонів експлуатується з порушенням нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці",- сказала вона.

Зокрема, не призначені працівники, які відповідають за їх утримання у справному стані, не проведено технічний огляд атракціонів підвищеної небезпеки, відсутня або ведеться неналежним чином експлуатаційна документація тощо.

"Через зазначені порушення призупинено експлуатацію 191 атракціону, у тому числі зупинено атракціони підвищеної небезпеки у Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Полтавській, Тернопільські, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській областях та місті Києві. Виведено з експлуатації 57 атракціонів, з яких 22 - демонтовано. За допущені порушення у цій сфері 110 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності",- повідомила вона.

Разом з тим, прокурорськими перевірками виявлено, що окремими територіальними підрозділами Держгірпромнагляду не забезпечено належний контроль за фактичним усуненням виявлених ними порушень.

Перевірки наразі тривають.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні