Учені порадили малювати шкідливу їжу, а не їсти

— 11 липня 2013, 16:01

Таку пораду дають науковці з нью-йоркського Університету Святого Бонавентури. Вони з‘ясували, навіть якщо не їсти смаколика, а просто намалювати – на душі покращає.

Про це повідомляє The Daily Mail.

До свого експерименту вчені залучили 61 студента. Дві третини піддослідних були дівчата. Науковці розподілили їх на чотири групи та роздали кольорові олівці. Учасники мали намалювати продукт, який поставили перед ними. Причому всі студенти мали бути голодні.

Перша група малювала тістечко, друга – піцу, третя – полуниці, четверта – перець.

За допомогою психологічних тестів експериментатори мали оцінити рівень голоду, цікавості, захвату, а також настрій учасників до та після 5 хвилин малювання.

Жодній із груп від малювання не захотілося їсти більше, ніж іншим. Що ж стосується настрою, тут результати виявилися значно цікавішими.

Хлопці та дівчата, які малювали піцу, стали веселіші на 28%. Ті, хто зобразив тістечко – на 27%. Малювання полуниць поліпшило учасникам настрій на 22%. Перець, у якому немає ані солодкого смаку, ані жирів, зміг підняти студентам дух лише на 1%.

Як підкреслили дослідники, у своїх малюнках учасники використовували приблизно однакові кольори. Отже, не вони впливали на їхній настрій.

Реклама:

Головне сьогодні