У Німеччині пропонують давати геям політичний притулок і бойкотувати Олімпіаду у Сочі

— 12 серпня 2013, 14:11

Про пише німецька газета "Welt am Sonntag", повідомляє "Німецька хвиля".

Ленінґ також назвав умови, з якими доводиться миритися російським гомосексуалам у Росії "нестерпними".

Таку позицію поділяє і міністр юстиції Німеччини Сабіне Лойтхойссер-Шнарренберґер. Вона назвала дискримінацію гомосексуалів "ще одним кроком назустріч чистісінькій диктатурі".

А депутатка Бундестагу від Зелених Марілуїзе Бек уточнила, що в Німеччині є правове підґрунтя для надання захисту гомосексуалам з Росії, які зазнають переслідувань.

Крім того, деякі політики закликають бойкотувати Олімпійські ігри в Сочі 2014 року.

[L]Депутат Бундестагу від правлячого у ФРН Християнсько-демократичного союзу Єнс Шпан назвав "гротескною" ту обставину, що "світ має прийти в гості в країну, в якій людей законом натравлюють на геїв та лесбійок".

Уповноважений з питань геїв та лесбійок парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Йоганнес Карс вважає, що перенесення зимових Оліймпійських ігор 2014 року у канадський Ванкувер та недопущення російських спортсменів на ці змагання – цілком адекватна реакція на ухвалення скандального закону.

Як відомо, у червні 2013 року прийнятий закон, як має карати за "пропаганду нетрадиційної сексуальної орієнтації" серед неповнолітніх.

Раніше у Швеції музикант, композитор і продюсер Александр Бард закликав шведів бойкотувати продукцію спонсорів зимової олімпіади в Сочі. Він також запропонував обдумати варіант бойкоту самої олімпіади.

Питання ймовірного бойкоту Олімпіади у Сочі через утиски геїв активно обговорюється у закордонній пресі.

Реклама:

Головне сьогодні