Тест

У кожному садку до кінця року має бути свій сайт – віце-прем’єр

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на селекторній нараді в Кабміні, повідомляє "Інтерфакс".

"Цього року за планом має бути створено 60 тис. нових місць у дошкільних навчальних закладах. Зокрема, за 7 місяців цього року вже створено 17 тис. Всього за 2013-2014 роки повинно бути створено 100 тис. місць у дошкільних навчальних закладах", - сказав Вілкул.

Він нагадав, що станом на початок 2013 року потреба в додаткових місцях у дитсадках становила майже 100 тис.

У зв'язку з цим, зазначив віце-прем'єр, уряд прийняв рішення не тільки відкривати нові дитсадки, а й створювати додаткові групи в існуючих установах, відновлювати роботу садків, які були закриті, і повертати для профільної експлуатації приміщення, які раніше використовувалися не за призначенням.

За словами Вілкула, з 1 січня 2013 року вже було повернуто 23 приміщення дитсадків більше, ніж на 1,5 тис. місць. Зокрема, приміщення були повернуті в експлуатацію у Вінницькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Чернігівській областях і в Києві.

Крім того, Вілкул зазначив, що цього року вже відкрито новий дитсадок у Волинській області, а до кінця 2013 року планується відкрити ще 28 нових садочків майже на 2,5 тис. місць.

Віце-прем’єр також розповів, що у чотирьох регіонах впроваджено єдину електронну базу реєстрації дітей у дошкільні навчальні заклади.

За його словами, в 2012 році перший такий досвід був у Дніпропетровській області, а в 2013 році електронна реєстрація дітей почала працювати в Харківській області, Києві та Севастополі.

"Єдині електронні бази реєстрації дітей у дошкільні установи повинні бути створені у всіх регіонах", - підкреслив Вілкул.

Віце-прем'єр нагадав, що на минулій селекторній нараді з приводу дошкільної освіти було поставлено завдання забезпечити всі дитячі садки власними інтернет-сайтами.

За його словами, на сьогодні ця робота на 100% виконана у Києві та Дніпропетровській області.

Також високі показники демонструють Одеська та Харківська області - відповідно, 84% і 82%. Найбільш низькими темпами реалізації цього завдання поки що рухаються Хмельницька, Рівненська та Черкаська області.

"Ми ставимо завдання прискорити це завдання. До кінця року сайти повинні бути створені в кожному дитячому садку", - підкреслив Вілкул.