Червоний Хрест в Україні: через бюрократію ми вже місяць не можемо отримати допомогу

— 20 серпня 2013, 12:24

Про це в інтерв’ю "Урядовому Кур’єру" розповів президент Товариства Червоного хреста України Іван Усиченко.

"Після ухвалення рік тому закону про новий порядок отримання гуманітарної допомоги стали траплятися серйозні збої. Ось уже кілька місяців не можемо отримати направлені в Україну дві машини "швидкої допомоги". Постійно якісь проблеми й з іншими вантажами", - розповів Усиченко.

"Причина затримок — в узгодженні отримання допомоги з численними міністерствами і відомствами. А бюрократична машина — не з тих механізмів, що швидко працюють", - додав він.

Усиченко також пояснив, що раніше існувала спеціальна комісія при Кабміні, коли відповідальні за цей напрям чиновники і представники громадських організацій збирались разом і оперативно вирішували всі питання.

"А нині, поки запит від одного відомства до іншого дійде — нам уже виставляють рахунок за зберігання вантажів. А де ми візьмемо ці 20—30 тисяч гривень? Від нужденних їх відривати?", - додав Усиченко.

"Ми готуватимемо пропозиції щодо змін до закону і шукатимемо підтримки у профільних комітетах Верховної Ради. Треба відновити давню практику, зробити такі засідання відкритими, запрошувати на них журналістів, щоб ні в кого не виникало запитань щодо складу і призначення цієї допомоги. А десь на сайті (скажімо, Мінсоцполітики) розміщуватимемо повну інформацію про гуманітарні вантажі: хто що відправив, хто отримав, як розподілив тощо", - сказав президент Товариства Червоного хреста України.

Реклама:

Головне сьогодні