В Ужгороді інтернів-бюджетників змушують писати заяви про перехід на контракт

— 6 серпня 2013, 12:54

1 серпня інтернам повідомили, що квоти на навчання по державному замовленню Інститут післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ не отримав.

Тоді ж їм одразу і було запропоновано підписати заяви про перехід на навчання за контрактом, повідомляє "Закарпаття онлайн".

Однак, кожен з близько 30 інтернів-бюджетників, які на сьогодні навчаються у виші, вже отримали розподілення на роботу: законодавчо майбутні медики, які навчаються за держзамовленням, після завершення інтернатури повинні відпрацювати 3 роки, повертаючи борг державі, яка й оплатила їм навчання.

Інтерни готуються подавати заяву в прокуратуру з вимогою перевірити законність "добровільно-примусового" переведення їх на платне навчання.

Вони також планують пікетувати ректорат УжНУ з вимогою забезпечити їм законне право на безоплатне навчання в інтернатурі.

Як зазначає видання, ректор вишу Федір Ващук підтвердив: бюджетні місця для навчання інтернів цього року для УжНУ ні МОЗ, ні МОН не профінансували

Після зустрічі з інтернів з до заступником начальника обласного управління охорони здоров’я Володимиром Бричем, було надіслане клопотання до МОЗ. У ньому відомство Раїси Богатирьової просять віднайти кошти на безплатне навчання інтернів-бюджетників.

Реклама:

Головне сьогодні