5 ознак того, що ви не настільки розумні, як думаєте

— 17 вересня 2013, 17:12

Це концепція, з якою, можливо, буде важко примиритися. Але так чи інакше, наш інтелект (або те що ми вважаємо нашим інтелектом) часто може працювати проти нас у нашому ж житті.

Видання Fitnea.com каже, що якщо ви потрапили у пастку "я думаю, що я занадто розумний", то хвилюватися не варто. Саме на часі виправляти ці помилки. Зрештою, просто почитайте, може, щось з наведеного нижче списку наштовхне на якісь роздуми.

Воно пропонує 5 ознак того, що ви не настільки розумні, яким ви себе вважаєте. Якщо в наступних 5 пунктах, впізнаєте себе, то певні корективи, внесені до вашої поведінки вчасно, справді зроблять вас розумнішим, та ще й дуже швидко.

Відсутність професійного успіху

Розумні люди використовують свій інтелект і у професійному плані. Якщо вам 35 років, ви вважаєте себе блискучим спеціалістом і при цьому мешкаєте у батьківській хаті, то, насправді, ви не такий розумний, як вам здається.

Розумні люди знаходяться спосіб заробити гроші і не виправдовуватися.

Перебування у центрі конфлікту

Розумні люди, справді розумні люди, не витрачають кожну вільну хвилину на скандал, конфлікт чи дебати. Необхідність весь час доводити родичам, колегам та людям на вулиці, наскільки ви праві, показує вашу невпевненість, яка рідко притаманна розумним людям.

Для вас - це вже блимання неонової вивіски про те, що ви не настільки розумні, яким вважаєте себе.

Порада: уникати непотрібних конфліктів і накопичувати енергію, яку можна використовувати на позитивні проекти, а також на конструктивну поведінку.

Зайва метушня і брак часу

Управління часом та енергією - навичка розумної людини, яка швидко вчиться керувати ним, щоб брати максимум від життя, мінімізувати стрес і позбутися своїх менш розумних конкурентів.

Просто запитайте себе: якщо ви такі розумні, то чому ви весь час бігаєте, як обезголовлена курка?

Звичайно, іноді напади втоми можуть бути неминучими аспектами професійного або домашнього життя, але якщо це перетворюється на кошмар, то ви навряд чи такі розумні, яким вважаєте себе.

Розумні люди знають, що такий спосіб життя не призведе до максимального розкриття потенціалу людини.

Говорити більше, ніж слухати

Що ви думаєте про людину, яка знаходиться поряд, при цьому не закриваючи рота, а ні на хвилину? Задумайтеся, в яку категорію найчастіше потрапляєте саме ви: до тих, хто активно слухає чи безперестанку базікає?

Ваша відповідь і скаже про те, наскільки ви насправді розумні.

Порада: більше слухати і менше говорити.

Звичка читати

Якщо вам треба знайти справді високу і загальну характеристику для всіх розумних людей, то зверніть увагу на любов до читання. Справжнє чтиво, складне, та таке, що змушує думати.

Читання є важливим інструментом у боротьбі за подальший розвиток себе і його використовують всі по-справжньому розумні люди. Якщо ви відносите себе до цієї категорії, але проводите вільний час перед телевізором або витрачаєте час на читання дурних романів про злочини, то варто переглянути свої погляди.

Кілька годин складного читання щовечора може допомогти розширити ваш кругозір і творчість, та наблизить до того, аби бути розумним по-справжньому.

Реклама:

Головне сьогодні