Тест

В школах ввели предмет про сплату податків

Його ініціатором виступило Міністерство доходів і зборів України.

Про це під час презентації курсу повідомили міністр доходів і зборів Олександр Клименко і міністр освіти та науки Дмитро Табачник, повідомляє УНІАН.

"Ми презентуємо в усіх школах України вивчення курсу на вибір "Основи податкових знань". Я думаю, що ця книга допоможе в майбутньому комусь обрати професію. Хтось просто усвідомить, що держава будується спільними зусиллями, й головний внесок кожного громадянина України в зміцнення майбутнього своєї країни – сумлінна сплата податків", - сказав Табачник.

У ході презентації курсу міністри представили книгу "Основи податкових знань", за якою навчаються учні 9-х класів. Клименко повідомив, що на сьогоднішній день у розробці також підручники для 10-х і 11-х класів.

"Основи податкових знань допоможуть зробити шлях у доросле життя більш усвідомленим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо велику інвестицію в майбутнє України", - сказав Клименко.

У свою чергу Табачник запропонував створити книгу "Основи податкових знань" для початкових класів.

Крім того, міністр доходів і зборів України повідомив, що в майбутньому учні 9-х класів, які зараз вивчають курс, зможуть поглибити свої знання за допомогою електронного варіанту книги.

"Ми готуємо електронну версію книги, вона буде більш насичена з додатковими знаннями", - сказав Клименко.