Тест

Підручники для школярів з помилками. МОН каже, що критикують через заздрість. Фото. Відео

"Яка логіка у завданні "побудуйте коло найбільшого радіусу"? Яку логіку тут потрібно прищепити у першому класі? Сказати, що такого кола не існує? Чи автори мали на увазі неевклідову геометрію, де таке коло може існувати?" - коментує каналові "24" кандит фізико-математичних наук Ярослав Гринчишин новий підручник для школярів.

Як переконалась "Українська правда. Життя", навчальний матеріал у першому класі поданий незрозуміло для учнів. Наприклад, під час першого тижня навчання діти мали зрозуміти, що 0 – це відсутність елементів у множині.

Таке правило для дітей. Підручник з математики для першого класу авторства Ф.М.Рівкінд та Л.В.Оляницької

Принаймні таке правило у "Математиці" для першого класу авторства Ф.М.Рівкінд та Л.В.Оляницької.

"Українська правда. Життя" звернулась до Міносвіти з проханням про інтерв’ю про якість підручників для школярів, у понеділок ця розмова має відбутись. Ми одразу повідомимо, яким чином МОН аргументує ці помилки.

[L]Поки що наявний коментар Інституту інновацій та змісту освіти МОН, у якому зауваження тернопільських вчителів пояснюють заздрістю.

"Київські вчителі початкових класів зробили гарну справу – з огляду на власний тридцятирічний досвід і відповідно до вимог нової шкільної програми написали практичний і добрий, зрозумілий та справді цікавий сучасній дитині підручник.

Фахівцями Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Міністерства освіти і науки підручник було визнано, як якісний навчальний продукт з присвоєнням відповідного грифу. Замовлення на друк отримав Видавничий дім "Освіта", чий підручник переміг у Всеукраїнському конкурсі", - йдеться у повідомленні Інституту.

Підручник з математики для 2-го класу

"Схоже, саме цей факт обурив керівництво іншого поважного видавництва – "Підручники й посібники" (м. Тернопіль). Підручник, запропонований тернопільцями, на жаль, потерпів фіаско. Реакція на цю подію не забарилась і вилилась у гнівну рецензію на новий підручник конкурентів. Вона була розтиражована в усіх можливих засобах масової інформації та, зрозуміло, збурила громадську думку", - пишуть у МОН.

"Хочемо заспокоїти громадськість – підручник "Математика.1 клас" ніхто не буде забороняти, вилучати зі шкіл та знищувати. У відповідь на критику здійснено детальний аналіз названих "помилок" і висловлюємо вдячність опонентам нового посібника за турботу про інтелектуальний розвиток наших першокласників", - підсумовують в Інститутіі інновацій та змісту освіти МОН.

Як відомо, букварі для першого класу теж містять чимало помилок. Як вже писала "Українська правда. Життя", у них спотворені тексти, а там де мама має "наливати чай", вона його "розливає".