Відомство Табачника хоче, щоб інформатику вивчали з другого класу

— 3 вересня 2013, 16:09

В Міністерстві освіти і науки планують запровадити вивчення інформатики у загальноосвітніх навчальних закладах з другого класу.

Про це йдеться в проекті розпорядження Кабміну щодо затвердження плану заходів з реалізації нацстратегії розвитку освіти до 2021 року, який є в розпорядженні "Української правди. Життя".

Даний проект розпорядження Кабміну розробило Міносвіти і у середу на засіданні уряду його буде представляти міністр Дмитро Табачник. План заходів включає 118 пунктів.

Зокрема документ передбачає обов'язкове забезпечення позашкільних та загальноосвітніх закладів доступом до Інтернету та оснащення сучасним обладнанням кабінетів хімії, біології, фізики, географії та математики.

Також окремо в декілька пунктів виділено сприяння організації освітніх і наукових обмінів, та навчання за кордоном учнів, студентів, вчителів і викладачів.

"Забезпечувати участь учнів (вихованців), студентів, педагогічних і науково-педагогічних працівників у міжнародних проектах з питань освіти", йдеться в проекті розпорядження.

Окрім того пропонується удосконалити процедуру проведення ЗНО та покращити зміст тестових завдань.

Окрім того Міністерство пропонує вирішити питання щодо повернення дошкільних навчальних закладів, що використовуються не за призначенням, до комунальної форми власності.

Міністерство пропонує:

- розробити і видати комплекти навчально-методичної літератури відповідно до Базового компонента дошкільної освіти і програм розвитку дітей дошкільного віку;

- створити електронну бібліотеку для навчально-методичного забезпечення дошкільної освіти;

- створити електронні освітні ресурси з кожного навчального предмета.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні