Цей тиждень буде холодним і навіть зі снігом, але на вихідних потеплішає

— 30 вересня 2013, 12:23

"Температурний фон буде приблизно однаковий - що на сході, що на півдні, що на півночі і заході України", - сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в понеділок, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, у південних і східних регіонах буде переважно хмарна погода з максимальною температурою від 5 до 10 градусів, в інших регіонах в нічні години на півдні та сході України поки що заморозків не буде, але 4-5 жовтня вони з'являться на поверхні ґрунту.

За словами Кульбіди, в Києві весь період весь поточний тиждень переважно без опадів, 1-4 жовтня нічні температури до 5 градусів тепла, денна - 4-9 градусів тепла.

У наступні дні почнеться поступове підвищення температури - спочатку до 7-12 градусів, а потім навіть вище 15 градусів в період з 8 по 10 жовтня.

У той же час, за його словами, протягом 3-5 жовтня на північному сході України, а саме у Сумській, Харківській, частково Луганської області "навіть може випадати мокрий сніг в нічні та ранкові години".

Кульбіда повідомив, що поточний тиждень почнеться з того, що над Чорним морем сформується активний циклонний вихор, який буде впливати на погоду на сході і півдні країни.

"У зв'язку з цим сьогодні в Одеській області розпочнеться помірний дощ", - зазначив він.

За його словами, 1-2 жовтня очікуються дуже сильні й тривалі дощі в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та в Криму, а 3-4 жовтня у Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях.

"Після 5 жовтня очікується потепління. Спочатку в західних областях ми очікуємо підвищення температури. Припиняться заморозки, денна температура підвищиться до 8-12 градусів. 6-7 жовтня це підвищення пошириться на велику частину України", - сказав Микола Кульбіда.

Реклама:

Головне сьогодні