Українську мову можна буде повчити безкоштовно

— 4 вересня 2013, 17:53

Як повідомляє прес-служба всеукраїнського комітету захисту української мови, він має на меті сприяти підвищенню загального рівня володіння державною мовою громадянами України.

А також встановлення контактів між людьми, які вивчають українську мову, літературу, культуру, популяризацію української мови, літератури й культури, розвиток професійних зв’язків та гуманітарних контактів між викладачами і науковцями та іншими фахівцями, які досліджують проблеми української мови.

Що стосується структури курсів, то лекційна їх складова розрахована на 36 годин. Як розповідає координатор проекту Анастасія Розлуцька, у рамках курсів планується проведення лекцій з історії, культури, мистецтва, кіно тощо.

"Власне, проблематика того чи іншого заняття буде, в першу чергу, визначатися побажаннями самих слухачів. Зустрічі не мають нагадувати шкільні уроки чи студентські заняття, де викладач щось виголошує, а аудиторія слухає і занотовує. Важливо, щоб люди якомога більше спілкувалися українською мовою, обговорювали українською і політичні аспекти, і повсякденні справи. Не стільки навчання граматиці, скільки комунікування українською, подолання людьми психологічного бар’єру у спілкуванні українською, розширення загальнокультурного українознавчого рівня - є для нас головним", - каже вона.

До пілотного проекту вже долучились міста Житомир та Кіровоград. У цих містах курси стартують уже з 1 жовтня.

За словами Анастасії Розлуцької, на черзі, на впровадження проекту - Київ, Вінниця, Полтава, Севастополь. "Ми вже ведемо переговорами з громадськими діячами міст, які погодилися на проведення мовних курсів", - каже вона.

Координатор також зазначає, що програма курсів реалізовуватиметься на засадах вололонтерства. "Важливу роль відіграватиме ініціативність громадськості міст, залучення до справи регіональних осередків Всеукраїнського комітету захисту української мови", - зазначає вона.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні