Тест

Табачник про підручники: помилок в них немає, це відверта неправда

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час відкриття російсько-української гуманітарної гімназії в Києві.

"По-перше, цих помилок немає, тому що це відверта неправда. По-друге, так би мовити, принесіть мені цей підручник і, не спираючись на думку шанованого народного депутата, який не є педагогом, а зробіть експертизу, покажіть мені помилки. Якщо він намагається у вигляді помилок подавати різницю між діалектними словами, прийнятими в його регіоні, й загальновживаними, то це не помилка, і навіть не друкарська помилка", - зазначив міністр.

При цьому Табачник запевнив, що Міносвіти перевірить ці підручники.

"Безумовно, Міністерство освіти ще раз розбереться і з укладачами, і зі співавторами, і з конкурсною комісією, і перевірить кожен сигнал. Поки жодна професійна експертиза навіть десятої частини оголошених друкарських помилок не виявила. Перевірка вже йде", - запевнив Табачник.

[L]Як відомо, раніше тернопільські педагоги заявляли про більше сотні помилок у підручнику з математики для першого класу. Чимало їх і в підручнику з математики для 2-го класу.

Крім того, народний депутат Іван Стойко вимагав від Генпрокуратури притягнути до відповідальності міністра освіти і науки Дмитра Табачника за помилки в підручниках, схвалених міністерством.

"Держава не повинна дозволяти публічного приниження, зневаги або навмисного спотворення української мови. Мільйони державних коштів пішли на нікому не потрібну макулатуру ", вважає Стойко.

Правило для першокласників. Перший тиждень навчання, 9 сторінка підручника з Математики (1 клас) авторства Рівкінд та Оляницької

Раніше МОН повідомляло, що підручники для школярів 1,2 та 5 класу, які використовуються у навчальному процесі, зараз проходять апробацію.

Це пов’язано з набуттям чинності нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, прийнятий у листопаді 2011 року. Помилки, які трапляються у підручниках, опинились у них з вини коректорів.