У ДержСЕС кажуть, що нові норми для дитсадків адекватні, але Азарова послухаються

— 2 жовтня 2013, 20:43

Про це сказав заступник директора департаменту організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду ДержСЕС Микола Крентовський.

"Нічого в тих нормах немає такого, що суперечило б нормальному вихованню дітей. Те, що там економічна складова (це дорого). З точки зору профілактичної медицини, гігієни, епідеміології там закладені абсолютно адекватні норми", - заявив він.

За його словами, створено робочу групи і документ "переробляють у Міністерстві охорони здоров'я, надано відповідні доручення".

Водночас Крентовський додав: "Ті норми були, на мій погляд, правильні. Ми просто йдемо до кращого".

Як відомо, наприкінці вересня виник скандал довкола нових санітарних норм, для дитячих садків, які неможливо виконати.

У своєму відкритому листі відомий дитячий лікар Євген Комаровський написав, що цей документ "єдиний для дитячих садів всіх форм власності. Він створений з якоюсь витонченою, відверто знущальною насмішкою над здоровим глуздом", - пише Комаровський про державні санітарні норми та правила "Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей".

У відповідь на це МОЗ пояснило, що нові санітарні норми для дитсадків майже не змінились у порівнянні з попередніми і всі вимоги у ньому обґрунтовані науковцями.

Головною новацією документу є забезпечення прав дітей з особливими потребами: встановлення відповідних пандусів, розширення дверних проміжків, перебудова санвузлів тощо для можливості адаптації такої категорії дітей до звичних умов існування.

Пізніше прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що наказ про запровадження нових санітарних норм для дитячих садків повинен бути призупинений.

Інтерфакс-Україна

Реклама:

Головне сьогодні