Жінки краще керують великими компаніями, ніж чоловіки - дослідження

— 28 листопада 2013, 13:17

Такими є дані нового дослідження, проведеного вченими канадського університету Британської Колумбії.

Зокрема, у дослідженні йдеться, що жінки, не витрачають кошти на величезні потреби та не "будують імперій", пише The Daily Mail.

Фірми, які очолюють жінки, менше витрачають та висувають кращі пропозиції для акціонерів. Коли вони здійснюють купівлю, то чим більше жінок знаходиться у переговорній кімнаті, тим менше буде закупівельна ціна.

Крім того, компанії, які очолюють жінки, менш імовірно будуть залучені до агресивних злиттів та поглинань. Жінки меншою мірою зацікавлені в них.

В ході опитування, дослідники проаналізували 1500 найбільших американських компаній протягом 12-річного періоду до 2009-го року.

За словами професора з фінансів Кая Лі, жінки-керівники компанією грають важливу роль у непоширенні тенденції до будівництва імперій, шляхом придбання інших компаній.

"В середньому, угоди із злиття і поглинання не формують акціонерну вартість, тож жінки, мають реальний вплив на захист акціонерних інвестицій і загальну продуктивність фірми", - каже він.

Дослідники виявили, що компанії, швидше за все, виграють від такого не ризикового підходу, тому що злиття і поглинання, зазвичай, не приносять доходів акціонерам.

Реклама:

Головне сьогодні