Бійці внутрішніх військ. Олівець для віршів і обіцянка не бити. Фото

Журналіст і фотограф Ганна Грабарська поспілкувалась з кількома службовцями внутрішніх військ, які зараз блокують в'їзд до Майдану і Хрещатику. Ганна підходила до них, фотографувала і просила пообіцяти, що бити протестантів вони не будуть. Хлопці обіцяли : )

Нижче подаємо коротеньку розповідь Ганни та фото тих, з ким вона поспілкувалась. І сподіваємось, що вони свою обіцянку дотримають.

Може, хтось з читачів брав такі обіцянки з бійців "Беркуту"? Якщо так – розкажіть нам!

На розі Прорізної та Пушкінської внутрішні війська блокують в'їзд до Майдану і Хрещатику. До бійців внутрішніх військ постійно підходять люди, і хлопці у формі не проти поговорити.

Майже всі, до кого я підійшла, погодилися сфотографуватися і пообіцяли, що людей бити не будуть.

Та вони дуже ображені на провокаторів, які на Банковій кидали цеглини у строковиків. Але обіцяють, що все буде добре. До службовців внутрішніх військ підходить хлопець з великими коробками, кидає їм під ноги.

"Вам довго стояти, замерзнете, на картонці краще буде". Молодий боєць не поспішає приймати допомогу, але майор радить: "Стань, так тепліше". Подумавши, хлопець стає на картонку.

Інший боєць тримає в руці жовтий олівець.

- А олівець навіщо?! - запитую.

- А раптом вірші в голову прийдуть, треба записати!

Хлопці дбайливо струшують один з одного сніг, фотографуються з перехожими. Між машинами бігає перелякана бездомна собака.

Реклама:

Головне сьогодні