Французька компанія купила український стартап із пошуку попутників

— 30 січня 2014, 12:31

Сервіс допомагає шукати попутників для поїздок і допомагає водіям з вільними місцями в машині знайти пасажирів, готових сплатити за поїздку.

За оцінкою керуючого партнера BVU Group Дениса Довгополого, сума операції може скласти від 1 до 3 млн. доларів, пише Ain.ua.

Відзначимо, що французький стартап (BlaBlaCar - авт.), яким користуються близько 6 млн. водіїв, рік тому залучив 10 млн. доларів від Accel Partners і своїх інвесторів з попереднього раунду - ISAI і Cabiedes & Partners. Зараз компанія працює в 12 країнах (у країнах Бенілюксу, Франції, Німеччині, Італії, Польщі, Португалії, Іспанії та Великобританії). Найближчим часом нова команда відкриє свій офіс і в Москві. Частина команди залишиться працювати в Києві.

Завдяки злиттю користувачі "Подорожника" зможуть шукати попутників не тільки в Україні, а й у всій Європі. Вони можуть використовувати свої існуючі облікові записи в "Подорожник" для авторизації на BlaBlaCar. Для переходу на нову версію команда проекту тимчасово припиняє підтримку існуючого Android-додатки, але обіцяє незабаром випустити версію для Android і iOS .

Podorozhniki.com - альтернатива громадському транспорту, інтернет-сервіс, що поєднує водіїв і пасажирів, яким по дорозі, а також для разових або регулярних поїздок по місту (робота, навчання, аеропорт), між містами, країнами. Стартап був заснований в 2010 році командою чотирьох друзів однодумців - випускників механіко-математичного факультету Київського університету ім Т.Г. Шевченка - Олексієм Лазоренко, Олегом Сербиним, Віталієм Островським та Андрієм Бондарем.

Реклама:

Головне сьогодні