Тест

Революційна музична акція "Інструмент свободи". Фото

На майданах Львова, Донецька, Ужгорода, Кіровограда та інших обласних центрів 9 лютого з'явилися жовто-сині вуличні піаніно та навіть скрипка, на яких одночасно зіграли активісти.

Про це розповідала координатор акції Христина Качмарик.

За її словами, цей флеш-моб – це продовження акції "Піаніно для беркуту".

Щоправда, в Ужгороді, наприклад, до акції залучили скрипку.

Натхненник та ініціатор акції - Маркіян Мацех розповів Українській правді. Життя, що вирішив знову покликати на допомогу революції музику, бо "фортепіано вже стало своєрідним символом революції, мирного спротиву, а також показником культури та свідомості революціонерів".

"Хоч в краіни є різнобіччя в думках, але потрібно об'єднуватися навколо безсумнівних цінностей, таких, як, наприклад, мистецтво і невинність піаніно. А далі будемо відстоювати чесні суди, чесні вибори, міліцію з народом і т.д.", - підкреслив Маркяін.

За його словами, акція скрізь пройшла з успіхом, але не обійшлося без проблем. У Донецьку ініціаторам акції відкрито погрожували, а у Луганську взагалі зламали інструмент.

"Показати абсурдність цієї ситуації і неадекватність протидії - теж корисно", - вважає Мацех.

Найближчим часом, за його словами, до акції приєднаються і інші міста України.

Сьогодні революційне піаніно буде встановлено просто у автобусі, що згорів, на барикадах вулиці Грушевського. Першою заграє на ньому Руслана.

Українська правда. Життя